Caat

Sjopen

Dit verhaal hoort in de categorie krankzinnige gesprekken’ thuis. Ik heb er in mijn leven haal wat gevoerd. Dit is een pareltje.

Dit is Henk, mijn vaginale schimmel

Als je wilt weten hoe de maatschappij werkelijk in elkaar steekt, kijk dan niet naar het nieuws of naar praatprogramma’s. Kijk naar reclamefilmpjes. Die zijn pas leerzaam.

Genetische manipulatie: we doen het al eeuwen!

Natuurlijk heeft genetische manipulatie gevaarlijke kantjes. Maar we passen al eeuwen een langzame vorm ervan toe, door in te grijpen in de natuurlijke selectie. Zo veranderen we onze genenpool langzaam maar zeker, en dat heeft net zo goed gevaarlijke kantjes. Alles heeft gevaarlijke kantjes. Maar de vooruitgang stoppen is ondoenlijk en onwenselijk. Dus moeten we vooruit, en hopen dat iedereen zijn of haar verstand blijft gebruiken.

Dakpanne

Klus met mate, vooral vlak voordat je op vakantie gaat! Voordat je het weet heb je door je vermoeidheid heel je prachtige kluswerk naar de gallemiezen geholpen! Neemt niet weg dat ik mezelf behoorlijk briljant vind als het gaat om het aanleggen van noodverbandjes bij dakpanne…

Mannenwerk

Wat gebeurt er als de oermens plotseling ontwaakt in de ziel van een gemoedelijke klusser?

De beste wensen

Wat gebeurt er als drie vriendinnen hun ‘beste wensen’ met elkaar gaan vergelijken? Wat zijn dat eigenlijk, beste wensen? En zijn ze echt wel zo best?

Piekeren

Ik heb lievelingswoorden. Een van die woorden is ‘frequentatief’. Een frequentatief is volgens Van Dale ‘een werkwoord van herhaling’. Een ander woord daarvoor is ‘iteratief’. Veel frequentatieven eindigen op -elen of -eren. Voorbeelden genoeg: bibberen, wankelen, hoepelen, knuppelen, druppelen, snoezelen, snuffelen en hinkelen. Voor sommige soorten breinen (zoals het mijne) is dit al ruimschoots voldoende… Lees verder »

Hoe schrijf ik per ongeluk een boek

Toen ik Binkie opraapte (die toen nog Bruno heette), was ik helemaal niet van plan een boek over hem te schrijven. Dat ging vanzelf. Ik maakte een verzendlijst van trouwe vrienden en familieleden en hield ze via e-mails op de hoogte van al het gedoe. Want gedoe was het: Binkie was zwaargewond, en niemand wist… Lees verder »