Blogs

Sjopen

Dit verhaal hoort in de categorie krankzinnige gesprekken’ thuis. Ik heb er in mijn leven haal wat gevoerd. Dit is een pareltje.

Dit is Henk, mijn vaginale schimmel

Als je wilt weten hoe de maatschappij werkelijk in elkaar steekt, kijk dan niet naar het nieuws of naar praatprogramma’s. Kijk naar reclamefilmpjes. Die zijn pas leerzaam.

Genetische manipulatie: we doen het al eeuwen!

Natuurlijk heeft genetische manipulatie gevaarlijke kantjes. Maar we passen al eeuwen een langzame vorm ervan toe, door in te grijpen in de natuurlijke selectie. Zo veranderen we onze genenpool langzaam maar zeker, en dat heeft net zo goed gevaarlijke kantjes. Alles heeft gevaarlijke kantjes. Maar de vooruitgang stoppen is ondoenlijk en onwenselijk. Dus moeten we vooruit, en hopen dat iedereen zijn of haar verstand blijft gebruiken.

Kleur

Hoed je voor de Clara Buitendijken op deze wereld, met hun aardstralen, hoog sensitiviteit en andere onzin. Adam wordt er ook (een beetje) niet goed van. Dit is één van de verhaaltjes in het boekje Adam bevalt ook (een beetje).

Dakpanne

Klus met mate, vooral vlak voordat je op vakantie gaat! Voordat je het weet heb je door je vermoeidheid heel je prachtige kluswerk naar de gallemiezen geholpen! Neemt niet weg dat ik mezelf behoorlijk briljant vind als het gaat om het aanleggen van noodverbandjes bij dakpanne…

Mannenwerk

Wat gebeurt er als de oermens plotseling ontwaakt in de ziel van een gemoedelijke klusser?

Toets

Problemen met de communicatie? Verdwaald in de telefoonmenu’s? Groen van ergernis omdat je geen mens aan de telefoon krijgt?

Integratie

Adam wist in de tijd van Rita Verdonk al precies hoe je bepaalde problemen moest oplossen: met onderwijs! Maar op de een of andere manier gaat het toch altijd een beetje fout met de heldere gedachtegangen van Adam…

De beste wensen

Wat gebeurt er als drie vriendinnen hun ‘beste wensen’ met elkaar gaan vergelijken? Wat zijn dat eigenlijk, beste wensen? En zijn ze echt wel zo best?

Binkieblog 10: Platzak

Mens is een heel belerend tiep. Ze legt de hele dag van alles aan iedereen uit. En het erge is: soms gaat ze mij ook van alles uitleggen. Nou ja, kan ik weer de wijze kater uithangen. Ik heb wel eens verteld dat ik een je-weet-welkater ben. Eh… platzak, zeg maar. En ik had van… Lees verder »