Binkiewoordenboek

Binkie leest in een woordenboek

                            Binkiewoordenboek

A

Afijn
Volgens mens moet het ‘enfin’ zijn. Ze is een pietlut. Jullie begrepen me de eerste keer toch ook al? Nou dan!

B

Binken
Met je koppie tegen het voorhoofd van je mens bonken. Hoe harder je binkt, hoe beter. Maar probeer hersenschuddingen te vermijden.

Binkieblog
Als ik je dat nog moet uitleggen, ben je een suffe stofbaal!

BK’er
Beroemde Kater. Niet zomaar een Bekende Kater, hè. Dat is iets voor mensen. Die vinden het leuk om bekend te zijn. Maar wij, katers, zijn Beroemd. Of Berucht, dat kan ook. Meestal zijn we het alletwee tegelijk.

C

Catpad
Zie katmatje.

D

E

F

G

H

H**d
Brrrrrrr. Een h**d is een heel onfatsoenlijk, naar, stinkend en luidruchtig beest. Onbeschaafd en ruw. H**den rollen het liefste in visafval en eten drollen. Ze springen tegen mensen op en blaffen de oren van je hoofd.

I

J

K

Katmatje
Net zoiets als een muismatje, maar dan anders. Ligt op het bureau van mens, onder de bureaulamp, zodat je er lekker je bastje kunt warmen terwijl mens werkt. Wordt ook wel catpad genoemd.

KG
Krankzinnige Geleerde. Iemand in een witte jas, die de Macht wil grijpen en maar vast begint met het inp(l)akken van weerloze katers.

Knuffeltrapleer
Trapleer die bij de boekenkast Raar staat, zodat mens en Binkiefans me kunnen knuffelen als ik daar lekker lig te tukken. Ik lig graag op de afdeling Raar, omdat het daar lekker warm is. Er hangen halogeenlampen boven. Maar ik hoop ook dat ik er LGM kan vangen. Je weet maar nooit.

Kotsbestendigheid
[van een mens] Dat hij/zij niet gaat kotsen als hij/zij een mooi kotskunstwerk van jou ontdekt en zo de vloeiende lijnen van je creatie verziekt.

L

LGM
In mensentaal Little Green Men, spottende naam voor aliens. Maar als je, zoals ik, graag op de kast Raar slaapt en een kater bent, dan staat het voor Little Green Mice, buitenaardse muisjes.

M

N

O

Ompoten
Mensen hebben armen, dus die kunnen iemand omarmen. Maar wij hebben pootjes…
Niet te verwarren met het woord ompoten in mensentaal: het verplaatsen van een plant of boom.

P

Platzak
Als kater ben je platzak als je een je-weet-welkater bent. Dan hebben de KG’s je pompoentjes leeggehaald. Heb je nog wel een mooi pluizig zakje, maar tja… plat.

P.M.
Als mensen iets geschreven hebben, en ze denken ineens: o ja, dat had er ook nog bij gemoeten, dan schrijven ze een P.S. Dat betekent ‘post scriptum’, dus dat is iets wat ze er nog even gauw achteraan krabbelen. Bij ons, katers, is dat natuurlijk een P.M.: een ‘post miauw’.

Pompoentjes
Twee mooie, wollige, ronde orgaantjes waar je als kater mee geboren wordt, en die meestal door de KG worden weg- of leegehaald (zie platzak). Dan hoef je niet meer de hele tijd te zingen, te vechten en overal tegen aan te plassen, maar kun je lekker een tukje doen.
Uitdrukkingen: Ik snap er de pompoenen van! (ik begrijp het niet helemaal, kunt u dat nog eens uitleggen?); Het interesseert me geen pompoen! (gaaaaaaap); De pompoen is rond (je weet maar nooit).

Q

R

Raar
De boekenkasten waarin mens d’r boeken over rare onderwerpen bewaart. Er staat van alles: Nostradamus, de bijbel, UFO’s, reïncarnatie, samenzweringstheorieën, cropcircles… Mens gelooft er niks van. Vroeger wist ze niet zeker wat ze geloofde, maar nu wel: niks. Maar ze vindt het nog steeds leuk om af en toe een Raar boek te lezen. Ik slaap graag bovenop Raar omdat het daar lekker warm is, en omdat ik hoop dat ik LGM kan vangen.

S

Suffe stofbalen
Andere katten dan ik.

T

U

V

W

X

Y

Z

Reacties

reacties

One comment on “Binkiewoordenboek

  1. Karien Soethout on

    Ha ha Binkie, wat een geweldige woorden gebruik jij toch. Daar kunnen de Krankzinnige Geleerden nog een puntje aan zuigen. Ik snap nu mijn 4 stofbaaltjes ook vele malen beter.
    Binkie dank je wel, je bent een echte wijsneus…

    Beantwoorden