Binkieblog 3: Flauwsies

Binkie draagt een truitje met een leren kraag, waardoor hij een beetje aan een huifkar doet denken.

Binkie de huifkat

Mens is dol op flauwsies. Daar word ik toch zó moe van! Ze noemt het trouwens zelf geen flauwsies, hoor. Ze heeft het altijd over woordspelingen of ‘puns’. ‘Wat is een pun?’ vroeg ik haar laatst. ‘Dat is het Engelse woord voor woordspeling,’ zei ze. Poeh! Alsof het minder erg is als je er een Engelse naam aan geeft…

 

Maar goed. Zij zit dus de hele dag flauwsies uit te kramen. Volgens haar zit dat in de familie, en kan ze er niks aan doen.

Laatst zag ze me bijvoorbeeld weer eens langslopen met mijn leren kraag. Dat ding steekt enorm uit, maar het zit best lekker. Er zit ook veel ruimte tussen de kraag en mijn nek, dus ik voel niks schuren. Maar weet je wat mens zegt? ‘Ha, ha… je lijkt wel een beetje op een huifkar, Binkie!’ Een huifkar, denk ik. Ik heb toch zeker geen wieltjes! Dat had mens vast ook net bedacht, want toen zei ze ineens: ‘Eigenlijk ben je een huifkat.’

Nou, en dat vindt ze dan vreselijk leuk, omdat het een soort kruising is tussen een huiskat en een huifkar. Maar ik vind het een flauwsie. En dat soort dingen doet ze dus de hele tijd.

Als iemand een link naar mijn blogs op zijn website wil zetten, heeft mens het over een ‘Binkielinkie.’ En als ik op de koelkast lig en gekroeld wil worden, staat ze ineens over een kroelkast te kletsen. Echt, ze is zó flauw!

Maar weet je wat het erge is? Het is besmettelijk! Daar kwam ik pas geleden achter, toen ik ineens wakker schrok nadat ik iets op Facebook had gezet (en daarna 13 uur had geslapen):

Ik heb mens weer vreselijk gefopt. Ken je dat spelletje ‘Annemarie koekoek’? Nou, dat doe ik ook. Ik doe van alles, tot mens d’r camera aanzet, en dan doe ik of ik in steen ben veranderd. Ze heeft alweer drie filmpjes gemaakt van een versteende Binkie. Ik ben echt een kei. Een kei, vat je ‘m? Ha, ha, wat ben ik toch grappig! O, mens vindt van niet. Ze vindt me meer een kiezelsteentje met een hoop praats, zegt ze. Nou, dat worden dus de eerstkomende twintig jaar géén filmpjes, mens! Puh!

Dus nu maak ik ook flauwsies! Of moet je dat bij een Kater ‘mauwsies’ noemen?

O, nu heeft mens weer wat te zeuren. Wat zeg je, mens? Ze zegt: ‘Nou doe je het wéér, Binkie!’ Wat doe ik weer? O, alle kliederige kattenkotsjes op een keukenkast nog an toe: ik zie het! Ik maakte alwéér een flauwsie! Hebben ze daar geen pilletjes tegen? Anti-prietpraatpilletjes? Ben ik een copy cat?

Reacties

reacties

2 comments on “Binkieblog 3: Flauwsies